Bye Bye Laos, Hello Vietnam, again :) - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Guido en Tanne - WaarBenJij.nu Bye Bye Laos, Hello Vietnam, again :) - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Guido en Tanne - WaarBenJij.nu

Bye Bye Laos, Hello Vietnam, again :)

Door: guidoentanne

Blijf op de hoogte en volg Guido en Tanne

03 Maart 2012 | Vietnam, Hanoi

Dag lieve freunden!
Excuses voor het lange wachten op een nieuwe update. Vorige keer waren we bij vang vieng en het Tuben gebleven. We hebben natuurlijk knetterveel meegemaakt in de tussentijd, veeeel te veel om allemaal uitgebreid te vertellen. Dus we doen de korte versies ;) De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: motorbiken, mekong dolfijnen, kapotte bussen, ontsnapte apen, diarree, het asiatische Venetie, stranden + Russen, bergen, zandduinen, brandwonden.
Na een geniale tijd in Vang Vieng zijn we doorgereisd naar het zuiden van Laos. Naar de plaats Pakse, naast het Bolaven plateau en dichtbij the four thousand islands. Vanuit hier hebben we zelf een 2 daags tourtje op de motorbike gedaan (jaja een manual dus zelf schakelen) naar het plateau. Jaaa vooral Guido was erg in zijn nopjes ;) Goed verbrand ook op zo'n ding. Maar erg leuke ervaring. Door kleine dorpjes, waar we nog gestopt zijn bij een schooltjes en werden uitgenodigd bij de teachers (23 jaar oude meisjes) om iets te drinken. Erg lieve mensen! 2 dagen+ 2 zere billen verder hebben we een minibusje naar de eilanden gepakt. Heel erg vette plek!! Hier hebben we een dagje gefietst naar een zeer indrukkenwekkende waterval, een klein strandje waar het voelde alsof we de enige op de hele wereld waren, en tijdens de sunset hebben we een vissersbootje de rivier opgenomen om de mekong dolfijnen te spotten (gelukt!! :D). Toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen van dit fantastische land, bye bye Laos. And Hello Vietnam again! Nouja dat Hello Vietnam ging niet zo smooth als verwacht. Eerst moesten we ruzie maken om stoelen, 12 uur op de grond zitten waren we niet echt van plan, vervolgens hadden we een schreeuwende vietnamese vrouw aan de grens, en na 1,5 uur door de bergen rijden zonder licht begaf de bus het toch ook echt, zat er wel aan te komen ;) Gelukkig zorgde het aapje aan boord voor de nodige entertaining aangezien hij zichzelf had weten los te krijgen en vervolgens door de bomen slingerde. Uiteindelijk kwamen we savonds aan op onze bestemming: de oude stad Hue. Weer was verschrikkelijk (regen regen regen), Guido werd ziek, gelukkig hadden we 3 filmnetten op onze tv op de kamer dus paar dagen in bed nonstop goede films gekeken. Zeer relax :) Vervolgens naar het Venetie van Azie : Hoi An. Het weer was weer opgeklaard. Wat een fantastische stad, wel erg touristisch natuurlijk, maar met smalle straatjes lantaarntjes, lichtje en roeibootjes, erg romantisch. En allerbelangrijkst meer dan 300 tailor shops, dus een op maat gemaakt 3 delig pak is hier geen probleem, vandaag aanmeten morgen klaar hahahaha! Na Hoi An stond onze eerste echte strandstad op de planning : Natrang. Naast de eerste kennismaking met het strand in onze reis was het ook de eerste kennismaking met een heel nieuw volk: Russen. Bah vervelend volk. Maar zeker 60% van de touristen die hier rondlopen zijn russen en die nemen automatisch veel drank met zich mee. We hadden ondertussen wel een leuke amerikaanse gast ontmoet Shaun waar we vervolgens samen een tijdje mee hebben gereisd. Na een paar dagen relaxen op het strand was het weer tijd voor iets heel anders: op naar de bergen :D
We hebben samen met shaun de bus gepakt naar Dalat, waar we weer zelf een een fijne motortocht door de bergen hebben gemaakt, watervallen hebben bezocht ennn een heuse rodelbaan hebben getrotseerd (dat was voor ons zo'n 8 jaar geleden dat we in zo'n bobsleetje hebben gezeten). Na de bergen waren we toe aan weer iets compleet anders: zandduinen. Dus op naar Mui Ne. Weer een dagje samen met shaun op de motorbike. Hele gave en rare ervaring dat je je opeens in een soort van Sahara begeeft. Hier weer een fijne zonsondergang bekeken en daarna op huus aan. Alles ging gesmeerd tot de laatste seconde, Tanne wist zich bij het afstappen te branden aan de uitlaat. Toch een vrij nare brandwond (waar we later toch maar even het ziekenhuis voor hebben bezocht). Volgende dag zijn we vertrokken naar de grote chaos stad van vietnam: Ho Chi Minh. En chaos it is! Ontelbaar veel motorbikes en mensen. We zijn hier nu net, in de planning ligt om hier de oorlogstunnels te bezoeken en daarna naar de mekong delta te gaan met alle floting markets. Maar eerst deze miljoenenstad eens onder de loep nemen. Okeee tot de volgende update, we zullen wel iets eerder iets laten horen.
Laterssssssss x

• 03 Maart 2012 - 11:25

Lisanne:

Leuk leuk leuk! Veel plezier in HCM!!! Xx

• 03 Maart 2012 - 14:05

Leonie:

Dag lieve kinders!
    Haha heb je net gesproken maar leuk om ook te lezen!! :)

Veel plezier en hopelijk geneest het beentje snel! xx

• 03 Maart 2012 - 16:24

Mieke:

hee, leuk... weer een fantastisch verslag. Ik geniet ervan. Prachtige foto's zeg. Ik ga nu verder naar het schaatsen kijk....
    liefs, mieke

• 05 Maart 2012 - 11:23

Ellen:

Wat een geweldige verhalen in een notedop.!! Het lijkt me wel veel om allemaal tot jullie door te laten dringen. Op al deze ervaringen kunje nog wel een jaar teren....
    liefs,
    ellen.

• 13 Maart 2012 - 18:02

Naomi:

Oh, hilarisch, die Guido op een scootertje ;) met mandje voorop! haha.

Kijk uit naar jullie volgende berichtje! Die zal ik sneller lezen!

liefs uit Ghana

• 03 April 2012 - 23:28

Piet Boerstra:

Levendige verslagen!Wat zullen jullie genieten.Fijn te merken dat de wereld groter is dan NL. Maar wat is NL toch ook een fantastisch e plek: je basis om zo'n prchtige reis te maken.Liefs,O.P.