Cambodia: Paradise on Earth
Door: guidoentanne
Blijf op de hoogte en volg Guido en Tanne
15 Mei 2012 | Cambodja, Khett Siem Reab
Hi allemaal
Jeeeeeeeeeetje wat beschamend lang geleden is het dat we een update hebben geplaatst! Is nu ook best onhandig want moet echt weer even ver terug in de tijd en er is natuurlijk in de tussentijd knettertje veel gebeurd dus we hebben het verhaal maar even opgesplitst. Maar de vorige keer waren we gebleven bij Kampot de kustplaats in Cambodja. Daarna zijn we naar Sihanoukville afgereisd. Werden natuurlijk weer in een compleet verkeerd deel van de stad afgezet waardoor je gedwongen wordt om nog een tuktuk te nemen naar de plaats waar je eigenlijk heen wilt hahaha maar zo erg is het ook weer niet doe je gelijk wat sightseeing Sihanoukville heeft erg een hele fijne vibe, wel erg veel touristen maar wel relaxt met oneindig veel strandtentjes met lounge stoeltjes op het strand, BBQ´s overal op het strand en cocktails voor 1 dollar en draught beers voor 50 cent joehoeee Geen verkeerde plaats om een paar dagen te blijven. Na 2 dagen relaxen op het strand hebben we de boot en accomodatie (een boomhut!!) geboekt voor het mooiste bounty eiland Koh Rong. We gingen samen met een paar toeristen en een paar locals op een nogal afgetrapte boot naar het eiland (2,5 uur varen). Eenmaal daar aangekomen voelde het echt als een paradijs! Het is een fantastisch mooi en heel klein eiland met geen wegen geen auto´s motors of wat dan ook! Alleen maar parelwit strand en kristal helder water. En heel weinig mensen! We hadden een eigen boomhut op het strand waar we vanuit ons bed de zon om konden zien komen boven zee. Erg romantisch We zijn de volgende dag een stuk van het eiland gaan verkennen, eerst een klein stukje door de jungle en dan kom je op een oneindig lang fantastisch mooi strand waar werkelijkwaar niemand anders was, deze ultieme kans van skinnydipping konden we dan ook niet aan ons voorbij laten gaan ! Savonds genieten van de zonsondergang en een heerlijk steenoven pizzaatje eten (joehoeee eerste lekkere westers eten wat we geproefd hebben). Volgende dag hebben we na een flink goed ontbijt (eieren + pannekoeken+ fruitsalade) een jungle trek gemaakt naar de andere kant van het eiland waar ook een erg mooi strand zou zijn. Dit zou in theorie heel makkelijk moeten zijn en 45 min moeten duren, maargoed als je Tanne en Guido heet dan neem je uiteraard een verkeerde afslag en beland je midden in de jungle zonder enig pad ergens heen hahaha, we zijn maar richting de zee gelopen en wonder boven wonder kwamen we nog terecht bij het strand ook!! Wel ietswat langer over gedaan en een handjevol scheldwoorden verder maar dan heb je ook wat. Prachtig wit strand, nog witter dan de andere en het water nog helderder. Enige nadeel: Zandvliegen. Wat een verschrikkelijke beesten, waar zijn die goed voor? Na een paar uurtjes was het wel weer mooi geweest en hebben we trekking terug gemaakt (deze keer wel het goede pad) wat een ons een stuk beter af ging We hadden de boomhut maar voor 3 nachten maar we wilde echt nog een nachtje extra blijven dus besloten we wel te blijven maar wel in een iets goedkopere optie, een kamer bij de pier met een gedeelde badkamer. Opzich prima Enige nadeel waren de hele dunne wandjes waar wij snachts konden genieten van ons nogal luidruchtige buren. Maar ergens zijn we ze wel dankbaar, want doordat wij niet meer konden slapen zijn we maar midden in de nacht opgestaan en even over de pier gelopen en daar gaan zitten. Onder een prachtige sterrenhemel met vallende sterren. En in de zee allerlei electrische stroompjes, heel gaaf om te zien, waarschijnlijk van jellyfish of een ander soort. Volgende dag was het wel weer tijd om afscheid te nemen van dit paradijsje op aarde, helaas. Terug naar Sihanoukville, uiteindelijk precies goed getimed want toen we op de boot zaten begon het een partij te stormen!!! Het kwam echt met bakken uit de lucht en de komende 2 dagen daarna bleef het zwaar bewolkt met regenbuien, dus goed dat we niet met dat weer op het eiland zaten!
De eigenaar van ons guesthouse in sihanoukville was een hollander en hebben daar goed mee gechilled (biertjes gedronken en voetbal gekeken!). Verder weer wat meer geleerd over de cultuur hier en hij ging gefrituurde hond voor ons regelen de volgende dag. Volgende dag werd Tanne echter al ziek en ging het feest niet door Na nog wat dagen in deze chille strandstad hebben we de bus gepakt naar Battambang, stadje in het noorden van Cambodja. We hadden niet heel veel dagen op het programma staan dus nadat we een superchille tuktuk driver (mr. Don) hadden ontmoet (die ons naar een very very prima hotel heeft gebracht) hebben we de volgende dag een awesome dagtour in dat apparaat gemaakt. We hebben door de countryside gereden en onderweg en rit met een bamboetrein gemaakt, tempels afgestruind en als afsluiter een vleermuizengrot bezocht waar rond een uurtje of 5 in de middag een paar miljoen van die beestje naar buiten vlogen om op insecten jacht te gaan. Hele vette dag en super veel geleerd van de Don, een enginering student die als bijbaan tuktuk driver is geniale gast. ´s avonds kip van de bbq gegeten en genoten van een vechtsport show (geen idee welke) in het park. Iedereen doet z´n workout hier in het park ´s avonds heel vet. Helaas moesten we de volgende dag al vertrekken naar Siem Reap om daar nog wat tijd te hebben voor Angkor Wat. Kort bus ritje stond op het programma. Aangekomen in Siem Reap weer even een chille tuk tuk driver uitgezocht (beginnen er goed in te worden) en ons ergens laten afzetten. Siem Reap is lekker westers met een Pub street voor de goedkope biertjes en danspasjes maar ook pleintjes met locale eettentjes, Tanne was hier erg over te spreken. Vervolgens onze tuktuk driver geregeld voor de sunset tour in Angkor Wat, en kregen gelijk een indicatie van de hoeveelheid toeristen, niet normaal! Entree kaart geregeld voor de volgende dag en even de niet heel boeiende sunset aanschouwd. ¨s avonds even een fiets geregeld, want wij hollanders gaan uiteraard door Angkor Wat heen fietsen. Volgende ochtend om 5 uur opgestaan en richting Angkor wat gefiets voor de sunrise, we zijn niet Angkor Wat zelf in gegaan (te veel mensen) maar lekker aan de gracht eromheen gezeten met een paar toeristen. Uiteraard was het bewolkt en geen spectaculaire sunrise hahaha. Wel kwamen we met het geniale idee om de tempel route die alle tuktuks afleggen in omgekeerde volgorde te doen op onze fiets. Geniale zet, in de resterende ochtend hebben we van heel weinig toeristen last gehad bij de tempels en echt kunnen genieten we de intense sfeer die er hangt rond die tempels heel vet. Afstanden tussen de tempels waren iets groter dan verwacht en met niet de perfecte fiets en hoger staande zon werd het toch een kleine strijd. Eenmaal door de poorten van Angkor Thom nam het toeristen aantal exponentieel toe. Hier even rondgewandeld om vervolgens, onze uiteindelijke lievelings tempel, Bayon te trotseren. Hele mooie tempel maar ook creapy met al die gezichten om je gericht. Als afsluiter hadden we Angkor Wat op het programma staan. Eerst even lunchen en onze afding skills geupdate. Oja we dachten lekkere gekookte eitjes geregeld te hebben maar we bleken een locale delicatesse te hebben gekocht. Een ei met een embryo erin, niet echt ons ding dus maar aan wat locale kiddo´s gegeven. Er werd praktisch om gevochten wie het laatste stukje embryo mocht opeten. Vervolgens zijn we Angkor Wat ingegaan en deze was leeg, op 5 andere toeristen na, aangezien alle tours aan lunchen waren. Heel erg ziek om praktisch in je eentje door het gigantische Angkor Wat te lopen. Hierna vonden we het wel weer prima en hebben we de fietstocht naar huis ingezet. Na een lekkere douche zijn we de Pubstreet gaan opzoeken en aan een tafel met 2 hollandse chicas (1 uit delft en 1 uit brabant) belandt. Erg gezellig. We waren ondertussen van hostel veranderd, maar achteraf geen goede zet was weer een beetje luidruchtig een geen goede nacht gedraaid dus volgende dag weer moeten roomhunten. Als doel hadden we een zwembad in het guesthouse en het is gelukt, geniale kamer voor weinig geld en een zwembad heel chill met die cambodiaanse temperaturen. Volgende dag, onderweg voor lunch, wilde we even langs een van de vele vrijwillegers schooltjes/opvangen lopen die er in Siem Riep zijn. Het was zondag dus helaas was dat de enige dag dat het schooltje niet draait, maar snel genoeg kwam er een jonge man vanuit het huis naar buiten om een praatje te maken. Voor we het wisten waren we 3,5 uur verder waarin we heel veel geleerd hebben over de geschiedenis van Cambodja, heel fijn! De jongeman genaamd Jimmy bleek een zeer inspirerend persoon te zijn, hij runde alleen een klein soort schooltje, gaf engelse les maar ook algemene kennis van de wereld en geschiedenis van hun land. Hij was zo gepassioneerd en wilde echt een betere toekomst voor de jeugd van zijn land, zijn droom was een internationale school opzetten met internationale uitwisseling. Zijn bezig plannen te bedenken hoe we hem kunnen helpen De rest van de dagen nog een beetje rondgefietst door Siem Reap, biertjes gedronken, crepes gegeten, fried noodles gegeten en wat danspasjes gewaagd. Helaas kwam ons avontuur in Cambodja aan een eind, en ja we moeten hier zeker nog een keer naar terug (zeker ook omdat we later in de tijd onze camera +back-up van alle foto´s van cambodja kwijt raken ) we zijn echt gaan houden van dit land en vooral de mensen heel mooi allemaal. Maar niet getreurd
een meeting met Sella stond namelijk op het programma in Bangkok!
een meeting met Sella stond namelijk op het programma in Bangkok!
15 Mei 2012 - 21:51
Robbert:
Veeeet! Veel plezier nog! -
16 Mei 2012 - 05:08
Mieke:
lekker zo'n reisverslag en wat maken jullie veel mee. Gaaf zeg om te lezen dat jullie meemaken dingen zijn die je in reisprogramma's op tv ziet.
Zijn de oudjes al gearriveerd in Arg. ?
Geniet maar lekker verder
liefs, mieke -
16 Mei 2012 - 06:29
Lisanne:
Heee luitjeess!!!
Wat een fijn verhaal :D:D.
Grappig om te lezen dat jullie nog ook op veel plekken geweest zijn waar ik afgelopen jaar was. Vond Siem Reap ook erg fantastisch, haha. En vet hoor al die mooie bounty stranden en eilandjes! Heeeel erg balen dat jullie spullen gejat zijn :(, dan moeten jullie het maar doen met al die mooie herinneringen! Ik kijk uit naar jullie volgende verslag. Lekker genieten daar!
Xx Lies -
16 Mei 2012 - 08:16
Shenkie:
Sandflies zijn kut beesten. Mooi verhaal verder. Geniet ervan -
19 Mei 2012 - 21:29
Tanja:
Lekker getypt guido haha maar klinkt als het goede leven! Genieten en laat ff weten wanneer die skypedate komt! xx